Pizza házilag

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1680 kalória
  • barnabetti
Megosztás

Az élesztőt meleg vízben megfuttatjuk, egy kis cukor hozzáadásával. A tetejére, egy marék lisztet szórunk.
Ledagasztjuk a pizzát, a hozzávalókból.
Ebből az adagból 12 szokott kijönni, így lemérjük a tésztát és 12 részre osztjuk.
A 12 darabot gombóccá formáljuk és étolajjal megkenjük. Hagyjuk kelni.
Ha megkelt (ez kb. fél óra), kinyújtjuk, mint egy lángost és sütőpapíros sütőlemezre tesszük.
Erre jön a feltét. A tejfölöshöz adjuk a fokhagymát és a sót, ezzel kenjük meg a pizzák felét, majd apróra vágott lilahagymát teszünk rá és kockára vágott bacon szalonna jön. Minderre kerül a reszelt sajt.
A paradicsomos úgy készül, hogy a bazsalikomot, meg az oregánót elkeverjük a paradicsompürével. Ha akarunk, adhatunk hozzá egy kis kechupot is. Erre tesszük a konzerv kukoricát, amit előzőleg lecsepegtettünk. A tetejére kerül a csíkokra vágott gépsonka és a reszelt sajt.
Ha nem fogy el azonnal, le lehet fagyasztani és ha kivettük, csak mikróba kell tenni.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat