Pizza ahogy én szeretem

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 1168 kalória
  • Aayla
Megosztás


Elkészítés _:

A langyos vízben feloldjuk az élesztőt ,fakanállal feloldjuk .
Egy másik tálba összekeverjük a lisztet és a sót , közepébe mélyedést nyomunk bele, ide öntjük az élesztőt és az Olíva olajat.
Fakanállal lassan összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. A maradék langyos vízből valamennyit hozzá öntünk , hogy a massza homogén legyen .

A tésztát lisztezett felületre felületre tesszük és alaposan átgyúrjuk.
A tésztát tálba tesszük és 1-2 órát kelni hagyjuk.
Az első kelesztés után 2-4 cipót formázunk belőle és lisztezett felületen, nedves konyharuhával letakarjuk . Míg kicsit még kell elkészítjük a feltétet .

Feltét:
A paradicsomot megmossuk,1 percre forrásba lévő vízbe tesszük , lehúzzuk a héját és hagyjuk kihűlni.
Félbevágjuk a velőt kikanalazzuk , húsát összeturmixoljuk.
A paradicsom pürét sóval fekete borssal és 1 evőkanál Olíva olajjal ízesítjük.

Egy kis lisztet szórunk az asztalra , és ujjainkkal kinyújtjuk a cipót. Olíva olajjal kikenjük a tepsit ( pizza formákat ) és belehelyezzük a tésztát , ha kel utána igazítunk.
Egyenlő arányba egyenletesen szétoszlatjuk rajta a paradicsom szószt.

A sütőt előmelegítjük 250 C fokra 10 percig sütjük.

Kivesszük és a vékony szeletekre vágott mozzarellát és egyéb feltétet ( Hagyma sonka ,olíva bogyó stb. és a reszelt sajttal megszórjuk .
Addig sütjük amíg sajt ráolvad a tészta széle kicsit megbarnul.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat