Pirított tarhonyaleves

  • 6 személyre
  • 45 perc
  • 558 kalória
  • Andi80
Megosztás

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A krumplit felkockázzuk.
A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a karalábét kockára vágjuk.
A vöröshagymát és a paprikát megtisztítjuk.
A tarhonyát a felforrósított olajon, szép barnára pirítjuk, majd rádobjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét.
(Óvatosan, nehogy megégesse a kezünket a felcsapó forró gőz!) Jól összeforgatjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk egészben a vöröshagymát, a paprikát, a petrezselyemlevelet és a darált paprikát.
Meghintjük a sóval, borssal és beledobjuk a leveskockát.
Hagyjuk felforrni, majd belerakjuk a krumplit.
Ha minden zöldség megpuhult, elzárhatjuk a lángot.
Melegen kínáljuk.


Hozzávalók
  • 20 dkg tarhonya
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • szál sárgarépa
  • szál petrezselyem
  • db karalábé
  • db burgonya  
  • fej vöröshagyma
  • 0.5 db paprika
  • szál petrezselyemzöld
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk paprikakrém
  • db leveskocka
Vegye meg a hozzávalókat