Pikáns tejfölös raguleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 720 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A zöldségeket megtisztítom és megpróbálom azonos nagyságúra karikázni, darabolni. A zellerből és a karalábéból, elég egy-egy fél. A hagymát nagyon apróra vágom, megdinsztelem kevés olajon, majd ráteszem a csíkokra vágott húst. Jól átforgatom, hogy a hús kapjon egy kérget, ami magába zárja az ízeit. Hozzáteszem a zöldségeket, a borsó és a gomba még várakozhat a tálkában. Megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, rávágok egy fél kisujjnyit, a megmosott citrom sárga héjából és kevés vizet alá öntve, hagyom párolódni. Ha a zöldségek és a hús is majdnem kész, akkor jöhet bele a gomba és a borsó. Felöntöm annyi vízzel, hogy a végeredményként, egy aránylag sűrű levest kapjak. Beledobom a leveskockákat és hagyom készre főni. Amíg összeforr, addig a tejfölt kikavarom egy picike liszttel, majd merek rá a forró léből. Csomómentesre keverem és a leveshez csorgatom. Még egy utolsót hagyom rottyanni, aztán jöhet bele pár csepp citromlé, az apróra vágott petrezselyemzöld és már készen is van.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat