Pikáns paprikás krumpli A'la Riki módra

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1465 kalória
Megosztás

A tojásokat feltesszük föni.A hagymát megtisztítjuk apróra vàgjuk.A szalonnát szintén apróra vágjuk majd a hagymàval együtt belerakjuk egy nagyobb edénybe.Öntünk rá olajat majd üvegesre pároljuk a hagymàt.Miközben párolódik,addig megpucoljuk a burgonyát,alaposan megmossuk majd felkockázzuk.A hagymához hozzáteszünk pirospaprikát majd felöntjük vízzel.(ha több vízzel öntjük fel akkor levesesebb lesz,ha kevesebbel akkor sűrűbb ételt kapunk.Beleszeljük a paradicsomot és a chilipaprikàt.Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal,ételízesítövel,majorannával és köménnyel.Belezúzzuk a fokhagymát,majd belerakjuk a burgonyát.Fedö alatt puhára fözzük.Még föl addig megpucoljuk a tojásokat és óvatosan ügyelve a sárgájára és a fehérjére félbevágjuk.Mielött megföl az étel belerakjuk a karikára vágott parasztkolbászt meg a lecsókolbászt(vagy virslit).Pár percig összefözzük,addig apróra vágjuk a petrezselyem nagy részét.Ha teljesen megfött az ételünk,kimerjük a tányérba.Körberakjuk a tányért tojással,úgy hogy a sárgája legyen felül.A közepébe halmozunk tejfölt.(Lehet sima tejföl is,de kisfiam ízesíti azt is.A tejfölbe rak egy kis ételízesítöt,csipet sót és borst,szór bele fokhagymagranulátumot,alaposan összekeveri így nagyon finom,kellemes fűszerezésű tejfölt kapunk).A tejfölt és a tojásokat megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.A megmarad petrezselyemlevelet díszítés gyanánt beleszurkálhatjuk a tejfölbe.
JÓ ÉTVÀGYAT MINDENKINEK!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat