Pikáns lencseleves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 881 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A lencsét beáztatom főzés előtt. Nem kell egy éjszakára, elég ha 1-2 órát ázik. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom, és egy lábosba teszem. Ráöntök egy kevés olajat és megdinsztelem. Megszórom pirospaprikával és egy pici vizet öntök rá, nehogy a paprika megégjen. Mehet bele a lencse, rádobom a babérleveleket, megszórom ételízesítővel és hagyom főni. Mikor már majdnem puha, akkor hozzáteszem a karikára vagdalt kolbászt is. A tejfölt a liszttel alaposak kikeverem, merek rá egy pár kanál forró levest, elkavarom és a lencsére öntöm. Hagyom egy-két percig csendesen forrni, majd beleöntöm az ecetet és hozzáadom a cukrot. Még egyet rottyan, és készen is van.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat