Pikáns kuglóf

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 521 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük.
A sárgákat egy tálba öntjük, hozzámérjük a cukrot, és jól kikeverjük. Ha már szép fényes, krémszínű, akkor hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd beledolgozzuk reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Ha nem kerámia bevonatos vagy szilikonos a kuglófformánk, akkor kivajazzuk, és liszttel megszórjuk.
A massza felét egyenletesen eloszlatjuk a formában, majd a maradék tésztába belekeverjük a megolvasztott (vagy reszelt) csokoládét és a morzsolt levendulát.
Összekeverjük, és a formában lévő masszára csorgatjuk.
Fogunk egy villát vagy kanalat, és finoman belekavarunk, hogy sütés után, ha felvágjuk a kuglófot, márványos legyen.
Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát. Természetesen itt is érdemes tűpróbát végezni.
Ha megsült a kuglóf, pár percet pihentetjük, majd egy tálra borítjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.


Hozzávalók
  • 25 dkg finomliszt  
  • 20 dkg cukor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • dkg étcsokoládé
  • db citromhéj
  • kk levendula
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl tej  
Vegye meg a hozzávalókat