Pikáns, fejtős bableves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1335 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A hagymát nagyon apróra vágom és egy kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a babot és a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint a kicsi kockákra darabolt zellert. Hozzáteszem a babérlevelet, ráöntök egy-két decinyi alaplevet és fedő alatt párolom. Mikor már puhák a zöldségek, hozzáöntöm a maradék levesalapot is és ha felfő, akkor takarékra veszem. Szedek ki a tejfölhöz belőle, egy-két merőkanálnyit. Jól elkavarom és a gyöngyöző levesbe öntöm. Jöhet bele a leheletnyi cukor és ha fő egyet, el is zárom a gázt. Ilyenkor mindig megkóstolom, hogy a babérlevéltől és a tejföltől elég savanyú-e, valamint a cukor kellő pikánsságot kölcsönzött-e neki. Aki savanyúbban szereti, az pici ecetet is önthet hozzá, de én nem szoktam. Nekünk így harmonikus az íze.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat