Pikáns baracklekvár

  • 16 személyre
  • 240 perc
  • 2063 kalória
  • mariann
Megosztás

A barackot kimagoljuk, lehúzzuk a héját (forró vízbe téve 1 percre, könnyen lehúzható), húsdarálón ledaráljuk vagy összeturmixoljuk.
Ezután főni tesszük, majd addig főzzük közepes lángon, míg 2/3-ára csökken (2-3 óra, a fazék aljától függ, mennyire széles).
Közben folytonosan kavargatjuk (inox fazékban, nem ég oda).
Amikor eleget főtt, belekeverjük a cukrot. Főzéstől kezdve, 15 percig állandóan kavarva főzzük.
A végén, belekavarjuk a tartósítót, ha biztosra akarunk menni.
A citromok levét tiszta, száraz üvegekbe töltjük forrón, majd száraz dunsztba tesszük


Hozzávalók
  • kg barack
  • 1.5 kg cukor
  • kevés tartósitószer
Vegye meg a hozzávalókat