Petrezselyem krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 526 kalória
Megosztás

A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához.
Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez.
Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg!
Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet.
Tetszés szerint ízesítsük.
Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel.
Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.


Hozzávalók
  • db póréhagyma
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csokor snidling
  • ág rozmaring
  • 50 dkg petrezselyemgyökér
  • marék dió
  • kanál liszt
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat