Pekingi kacsa

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 171 kalória
Megosztás

A narancs héját vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a szójaszószt, majd egy kevés cherryt és az ötfűszer fűszerkeveréket. Ezek után, a fokhagymát zúzzuk bele. Ebbe tesszük a kacsát és kicsit meg is locsoljuk vele. Hűtőbe tesszük pár órácskára, de akár egy éjszakát is állhat benne.
Ezután, a narancsot félbevágjuk és a kacsa hasüregébe helyezzük, a szószból kivett fokhagymával együtt. A kacsát leöntjük, 1.5 liter, forrásban lévő vízzel és jól megtörölgetjük. Előmelegített sütőben, 190 fokon sütjük. Legjobb rácson sütni és aláhelyezni egy tepsit, a kicsepegő lének.
A sütési időt úgy kapjuk meg, hogy ahány kiló a kacsa, annyiszor 50 perc.
Amikor kész, a kicsepegett folyadékot a mézzel keverjük el és kicsit összeforraljuk. Mielőtt tálalnánk evvel kenjük be a kacsát és magas hőfokon, a bőrét ropogósra sütjük. Sütés alatt, néhányszor még átlocsoljuk a lével, végül a maradék szósszal tálaljuk.
Felszeletelve tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat