Pecsenye kacsamáj balzsamecetben konfitált bébi répával, szeder mártással és batáta chipsszel

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 645 kalória
Megosztás

Elkészítés
1. A cukrot olajon karamellizáljuk, majd felöntjük balzsamecettel, ízesítjük sóval és egy kevés vizet adunk hozzá. Ebbe rakjuk a bébi répákat és 45 percig lassú tűzön főzzük.
2. Ezután szintén cukrot karamellizálunk, amibe belehelyezzük a friss szederdarabokat, úgy hogy párat meghagyunk a későbbi díszítésre. Amikor ez felforrt, spiccszűrőn átpaszírozzuk, hogy a selymes állagú mártásba ne kerüljön mag.
3. Ezután étolajat hevítünk és a megpucolt, lereszelt édesburgonya korongokat ropogós chipsszé sütjük.
4. Jól lecsöpögtetjük, sózzuk és egy kicsi pisztácia olajjal meglocsoljuk.
5. Végül a májat készítjük el. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a sóval, borssal ízesített máj szeleteket médiumra sütjük. ( A májat előre lehártyázzuk ill. szívformájúra nyitjuk egy kés segítségével.)
6. Tálalás: a bébi répa kerüljön alulra, középre a máj és a batáta chips a tetejére. Locsoljuk meg szedermártással és pöttyökben még csepegtethetünk mellé egy keveset, valamint friss szederrel díszítsük a tálat.


Hozzávalók
  • kanál cukor
  • kanál balzsamecet
  • 10 dkg répa  
  • 10 dkg szeder
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db édesburgonya
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • db kacsamáj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (pár csepp pisztácia olaj)
Vegye meg a hozzávalókat