Pastitsio Görög rakott tészta

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 1026 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A bárányhúst megdaráljuk, vagy előzőleg megkérjük a hentest, hogy darálja meg.
A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva, fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a paradicsomszószt és a zöldfűszereket is, majd sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt összekeverjük a liszttel és a tojással.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.
A sütőtálat kivajazzuk, aljára zsemlemorzsát szórunk.
Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd 1 húsos, a tetejére ismét tészta.
A megmaradt tejszínes keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Rövid ideig sütőben összesütjük.
Mivel minden előfőzött - sütött, 20-30 perc alatt kész.
Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük, mert melegen szelve szétesik!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat