Párolt marhaszelet meggyraguval

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 500 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Az olajban elkeverem a borsot, szerecsendiót, áttört fokhagymát, majd meglocsolom vele a húst.
30 percre hűtőbe teszem, közben néhányszor átfordítom a húst.
Ezután a húst, az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel.
Sózom, és a kuktát lezárva, 50 percig párolom.
Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem, és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.
Egy serpenyőbe szűröm a párolólevet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet. Megcukrozom és felforralom.
Kicsit később, megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával. Elkeverem, és tálalásig félreteszem.
A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval és krumpli lángost kínálok köretként.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat