Parajfőzelék burgonyával

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 508 kalória
  • demonn
Megosztás

A megtisztított, több vízben megmosott parajt, forró, lobogó vízben főzzük be.
A paraj után, azonnal vízbe tesszük a szódabikarbónát, ettől a paraj szép világoszöld színű marad.
10-12 percnyi főzés után leszűrjük, levétől kinyomkodjuk és szitán átszűrjük.
Elkészítjük a rántást.
Felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a parajt.
Feleresztjük tejjel vagy csontlével.
Ismét jól elkeverjük és felforraljuk.
Egy kis sóval ízesítjük és tálaláskor, esetleg egy deci tejszínt keverünk még bele.


Hozzávalók
  • 50 dkg paraj
  • kh szódabikarbóna
  • 14 dkg vaj
  • dkg liszt  
  • dl tej  
  • dl húslé
  • dl tejszín
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd áttört fokhagyma
Vegye meg a hozzávalókat