Paradicsomos tökfőzelék

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 261 kalória
  • rremenyi
Megosztás

A tököt megpucolom és legyalulom vagy lereszelem. Besózom és félreteszem 10 percre, hogy kiengedje egy kicsit a levét.
Egy lábosban olajon megpirítom a hagymát. Itt meg lehet hinteni némi fűszerpaprikával, ha a narancssárga főzeléket szeretjük.
Tejjel, a saját levével is felönthetem, de tejszínt, tejfölt is tehetek bele (a képen), a lényeg, hogy lepje el a tököt. Pár percig rotyogtatom, belekeverem a kaprot.
Hidegen vagy melegen, ecetesen vagy ecet nélkül tálalom.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 csomag bazsalikom
  • dl paradicsompüré
  • kg tök
Vegye meg a hozzávalókat