Paradicsomos tojássaláta

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 288 kalória
  • PHelgi
Megosztás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni.
Közben a mártáshoz, mély tálban simára keverjük a majonézt a tejföllel és a ketchuppal, ezután pedig hozzáadjuk a megtisztított, valamint összezúzott
fokhagymát, a borsot és a curryport.
Beleszórjuk a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet is. Jól összekeverjük.
A vöröshagymát tisztítás után, nagyon vékony karikákra vágjuk, és kissé megsózva, 15 percig hagyjuk állni.
Ezután sós levével együtt, a mártásba keverjük.
A zöldpaprikát kicsumázzuk, és kierezzük, majd vékony karikákra vágva, ugyancsak a tálba tesszük.
Végül beleforgatjuk a már kihűlt tojáscikkeket, és óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön, összekeverjük.
Jól lehűtjük. Tálalás előtt, salátával bélelt tálra halmozzuk, és hidegen kínáljuk.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat