Paradicsomos lencsefőzelék

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1118 kalória
  • Gyula
Megosztás

A paradicsompürét belerakjuk egy edénybe, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket.
Felforraljuk és beleszórjuk a lencsét, majd 30-35 perc alatt megfőzzük.
Közben elkészítjük a rántást. Teflonba beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet.
Mikor zsemleszínűre megpirul, levesszük a tűzről és pirospaprikát keverünk hozzá.
Ha a lencse megfőtt, hozzákeverjük a rántást, és az egészet felforraljuk.
Ha nem elég ízes, a végén kevés ételízesítőt tehetünk bele.
Valamint a végén, egy kevés ecetet is belekeverünk a főzelékbe.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat