Paradicsomos káposztafőzelék

  • 5 személyre
  • 45 perc
  • 173 kalória
Megosztás

A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem. Négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem, és felengedem egy liter paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi őrölt köményt. Fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Nyáridőben, pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, ezen zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével, és jól elkeverem, a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon, és leveszem a tűzről.
Citromlével ízesíthető. Édeskés-savanykás ízű legyen, ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet.




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat