Paradicsomos káposzta hús nélkül

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 165 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A káposztát ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk, majd felöntjük annyi vízzel egy fazékban, ami ellepi.
Hozzáadok egy fej hagymát egészben, megpucolva, és az egész borsot, majd kicsit megsózom.
Addig főzöm, míg elkezd megpuhulni a káposzta.
Kevés lisztet, kevés étolajon világosra pirítok, majd leveszem a tűzről, és hozzáöntök egy keveset a paradicsomléből.
Csomómentesre keverem, majd hozzáadom a káposztához.
Felöntöm a maradék paradicsomlével, ízlés szerint sózom és cukrozom még, majd kb. 20 percig főzöm, és tálalom.


Hozzávalók
  • fej káposzta
  • 0.5 l paradicsomlé
  • szem Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kevés liszt  
  • fej hagyma
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál cukor
Vegye meg a hozzávalókat