Paradicsomos-cukkinis húsgombóc

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 442 kalória
  • Tündi
Megosztás

A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst).
Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és a csíkokra vágott cukkinit sózzuk, borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró, sós vízzel engedjük fel és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízben főtt krumplival is tálalható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat