Paradicsomos burgonyafőzelék

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 240 kalória
  • alexa1896
Megosztás

A meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábosba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi szűken ellepi és megsózva puhára főzzük. Közben az olajon világos zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva felöntjük a hideg paradicsomlével, és simára keverjük. Ezután hozzáöntjük a már puha krumplihoz, jól összekeverjük, beletesszük a megmosott és nagyon apróra metélt zeller zöldet. Kevés cukorral, esetleg sóval utána ízesítjük. Folytonos keverés közben felforraljuk és legalább öt percig főzzük.
Ajánlott feltétek:
- bélszínroló
- vagdalt
- sertéspörkölt
- natúr csirkemell


Hozzávalók
  • ek finomliszt  
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (törött)
  • csokor zellerzöld
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl paradicsomlé
  • 80 dkg burgonya (pucolt)  
  • ek kristálycukor
Vegye meg a hozzávalókat