Paradicsom-lekvár

  • 12 személyre
  • 100 perc
  • 515 kalória
Megosztás

Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, majd dobjuk forrásban levő vízbe, fél percre.
Szedjük át hideg vízzel telt edénybe, majd könnyedén húzzuk le a héját.
Vágjuk kétfelé, és nyomjuk ki a magját is.
A paradicsomhúst kockázzuk fel, tegyük egy nagy lábasba, majd szórjuk rá a lekvárzselésítőt.
Adjuk hozzá az őrölt koriandert, a citromok reszelt héját és a kinyomott levét is.
Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot. (Fontos, hogy a lekvárzselésítőn feltüntetett útmutatót tartsuk be!)
Forraljuk fel újra, majd alaposan kimosott befőttesüvegekbe töltsük.
Azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre, 5 percig, így tartósítsuk a paradicsom-lekvárunkat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat