Paprikás krumpli virslivel, kolbásszal

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1586 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és vízbe rakjuk.
A paprikát, a paradicsomot, a hagymát felszeljük, vagy feldaraboljuk (ízlés szerint).
A hagymát zsíron megpároljuk, majd megsózzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük addig, míg a hagyma majdnem szétfő.
Közben feldaraboljuk a virslit és a kolbászt.
A krumpliról leöntjük a vizet és beletesszük a fazékba, a darabolt paprikával együtt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megborsozzuk, megpaprikázzuk, sót is rakhatunk hozzá. A krumpli sok sót vesz fel, így ne ijedjünk meg, ha kicsit sósabbnak tűnik az étel.
Most adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikom leveleket, a virslit és a kolbászt.
Addig főzzük, míg a krumpli szét nem fő és ha úgy kívánja ízlésünk, lisztből, tojásból, csipet sóból, kevés vízzel kikevert galuskát szaggatunk bele.
Tartalmas ebéd, akár egész hétvégére elegendő.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat