Paprikás krumpli bográcsban, füstölt kolbásszal

  • 20 személyre
  • 60 perc
  • 5320 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

Kezdő bográcsozóknak ajánlom! Nehéz elrontani.

Lobogó tűzre tesszük a bográcsot. 1 ek. zsírban megpirítjuk a kakastaréjra vágott szalonnát, majd kiszedjük.
A forró zsírban, üvegesre pároljuk a hagymát, majd 1 evőkanál köménymaggal tovább pirítjuk.
Pár perc után, hozzáadjuk a lecsót, az erős paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a hagyma jól meg nem fő (kb. 40 perc).
A hasábra vágott krumplit is beletesszük. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje.
Újabb 15 perc főzés következik, miközben kikeverjük a galuskát. Lazára keverjük. Én a főzőlével szoktam hígítani.
Mikor a krumpli félkemény, beleszaggatjuk a galuskát. Ha szaggatóval csináljuk, közben időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze a tészta.
A végén beletesszük a kolbászt és a zöldfűszereket. Ne felejtsük többször kóstolni, főzés közben. Ha az elején kicsit sósnak tűnik, ne izguljunk, mert a krumpli sok sót felvesz.

Tálaláskor, ha még nem ették meg a nézelődők, a sült szalonnával díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat