Paprikás krumpli 3

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 925 kalória
  • JankaiE
Megosztás

A szalonnát apróra vágva, a zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a kb. 0,5 cm-es kockára vágott hagymát.
Ha a hagyma megpuhult, rátesszük az apróra vágott szárazkolbászt és a feldarabolt paradicsomot, paprikát.
Megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Így forraljuk fedő alatt, amíg a krumplit megpucoljuk és laskára, vagy kockára vágjuk. Ez arra jó, hogy finom, sűrű leve lesz tőle.
Ha a krumplival elkészültünk, rátesszük azt is.
Beletesszük a leveskockát és a fűszereket, felöntjük vízzel (ne sok vízzel főzzük, éppen csak ellepje) és kb. 20 perc alatt, készre főzzük.
Főzés közben, gyakran kell kevergetni, mert hajlamos a leragadásra.
Ha már puha a krumpli, beletesszük a karikára vágott lecsókolbászt (virsli is jó) és két-három percig még főzzük.

Van, aki nokedlit is főz bele, én speciel nem szeretem így, inkább csípős paprikával készítem és kenyérrel eszem.
Savanyúságnak kifejezetten finom hozzá a savanyú káposzta, vagy csalamádé, de kovászos uborkával is nagyon élvezetes.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat