Paprikás burgonya

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 658 kalória
  • heni77
Megosztás

A szalonnát felszeletelem, megpirítom, majd a zsírján fonnyasztom meg, az apróra kockázott hagymát. Néhány perc pirítás után, leveszem az edényt a tűzről. Belekeverem a kávéskanálnyi pirospaprikát, rádobom a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Visszateszem a tűzre és fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadom a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot. Amikor teljesen megpuhult, beleteszem a virslit és még egyszer, összeforralom az egészet. Igazán laktató, jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
  • db zöldpaprika
  • kg burgonya  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna (füstölt)
  • 40 dkg virsli  
  • adag Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • adag pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat