Paprikalekvár

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 225 kalória
  • marti771
Megosztás

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd megpároljuk, kevés olajon.
Közben a paprikát is felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymához.
Fedő alatt pároljuk, ha kell a folyadékot pótoljuk.
Ha kezd szétesni a paprika, akkor félrehúzzuk, és megszórjuk pirospaprikával.
Ezután megszórjuk a fűszerekkel, majd főzzük még, 15 percig.
Ezután leturmixoljuk, és újra kiforraljuk.
Üvegekbe töltjük.


Hozzávalók
  • db hagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • db kápia paprika
  • 20 db paprika
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál pirospaprika
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat