Panna cotta, szegfűszeges-fahéjas szilva öntettel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1967 kalória
Megosztás

A tejet a cukor felével és a kikapart vaníliával összeforraljuk.
Közben a lapzselatinokat beáztatjuk és amikor meleg a tej, akkor belekeverjük a tejbe.
Arra figyeljünk oda, hogy ne forraljuk utána, mert elveszíti a kocsonyásító képességét.
Szépen öntsük ki poharakba az ízesített tejet és hagyjuk hűtőben megdermedni.

A szilvákat magozzuk ki és a maradék cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel forraljuk addig, amíg kellemes lekvár szerű állagot nem kapunk. Ezt is hűtsük ki!

Miután minden összetevő kihűlt, helyezzük őket a mártást a tejzselére és díszítsük egy kevés mentával vagy bazsalikommal.


Hozzávalók
  • l tej  
  • 400 g cukor
  • rúd vanília
  • db zselatinlap
  • 500 g szilva
  • rúd fahéj
  • db szegfűszeg
Vegye meg a hozzávalókat