Palócleves pulykahúsból

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 825 kalória
  • Lizus
Megosztás

A pulykahúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk.
A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.

Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, és beletesszük a babérlevelet.
Felöntjük kb. 1.5 liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, majd ismét lefedjük, és puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat