Palócleves, ahogy én csinálom

  • 5 személyre
  • 140 perc
  • 979 kalória
  • profi56
Megosztás

A kockára vágott hagymát zsírban üvegesre pároljuk.
A paprikát, kockára vágott húst beletesszük, felöntjük vízzel (pörköltet főzünk ).
Ízesítjük sóval, ételízesítővel, esetleg pici borssal, piros arannyal.
Lassan főzzük.
Mikor a pörkölt majdnem kész, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a babot, kb. 2 l vizet, és puhára főzzük. (Szét ne főljön!)
Lisztből, zsiradékból rántást készítünk (1-1 kanál), és csomómentesen tejjel elkeverve, a leveshez keverjük.
Tejjel szaporíthatjuk esetleg, szükség szerint.
Én kanálnyi ecetet teszek bele utólag, ízlés szerint, de csak óvatosan, kóstolgatással.
Esetleg sózzuk (tej elvesz az ízéből).
A pörköltet lehet abban az edényben készíteni, amiben végül az egész leves fő.
Remélem sikerül elkészíteni! Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat