Palóc leves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 669 kalória
Megosztás

Az apróra vágott hagymát felhevített olajon félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1/2 dl vízzel.
Ha ismét zsírjára sül, beletesszük a jól megmosott, apró kockákra vágott húst.
Megsózzuk, babérlevéllel, tört borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a köménymagot és a zúzott fokhagymát.
Fedő alatt, többször megkevergetve, puhára főzzük. Mindig csak annyi lé legyen alatta, hogy le ne süljön a hús.
Krumplit, babot, répát beletéve a húshoz, felöntjük annyi lével, amennyi levesre szükségünk van (de ne legyen túl híg).
Jól összeforraljuk és tálalás előtt elkeverjük benne a főzőlével hígított és elkevert tejfölt.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat