Palacsinta másképp

  • 3 személyre
  • 20 perc
  • 574 kalória
  • bvivieen
Megosztás

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén beleforgatjuk a reszelt almát.
Lefóliázva a hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére.
Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt, kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával, a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
Közepesnél kicsit magasabb lángon, mindkét felét aranyszínűre sütjük.
Tányérra csúsztatjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből, 9 db vastag palacsinta lett.)
Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt, feltekerni nem igazán lehet.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat