Palacsinta dióval

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 1567 kalória
  • evadudas01
Megosztás

Teljesen hagyományos módon, elkészítjük a palacsintatésztát (én az olajat belekeverem, így a serpenyőt csak az első palacsinta kisütése előtt olajozom ki, utána már nem). Kisütjük a palacsintákat.
A diókrémhez megmossuk a mazsolát, alaposan, majd beáztatjuk tejbe, és fedő alatt megfőzzük.
Ha puha, hozzákeverjük a diót és a porcukrot (ki mennyire szereti édesen), felforraljuk, majd félretesszük hűlni.
A csokiöntethez a vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük, majd a tejet öntjük hozzá, amivel sűrűre főzzük.
Utána tesszük bele az összetört csokit, és 2 ek. vízzel hígítjuk.
A végén keverjük bele a nescafe-t, és porcukorral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt diókrémet a palacsintába töltjük, és csokival leöntve tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat