Padlizsános rakott tészta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 570 kalória
  • Gina
Megosztás

A tésztát feltesszük főni.
A padlizsánokat fél centi vékony karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd 30 perc után, papírtörlővel leitatjuk a levét.
Olívaolajon elősütjük a padlizsán szeleteket és a gombát.
A paradicsomokat felkockázzuk, megfűszerezzük és nagy lángon főzzük addig, amíg megpuhul.
(Hogy jobb állaga legyen, ha megpuhultak, le is turmixolhatjuk.)
A paradicsomszószt összekeverjük a tésztával.
Egy tepsibe rétegezzük:
Alulra padlizsán, a gomba, rá a paradicsomos tészta, mozzarella, padlizsán, tészta, mozzarella.
Előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kg Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 10 dkg mozzarella  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db padlizsán
  • 50 dkg tészta  
  • 20 dkg gomba
Vegye meg a hozzávalókat