Padlizsánkrém mogyoróval

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 566 kalória
Megosztás

A padlizsánokat négybe vágjuk, és tepsibe rakjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
A mogyorót forró serpenyőben megpirítjuk, folyamatos rázás mellett, hogy ne égjen meg.
A megsült padlizsánokat meghámozzuk, és aprítógépbe rakjuk.
Adunk hozzá mustárt, fokhagymát, pirított mogyorót.
Összedolgozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal, citromlével.
Adunk hozzá vajat, petrezselyemzöldet és snidlinget.
Alaposan összeaprítjuk, majd egy tálba rakjuk, és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor paradicsommal és lilahagymával kínáljuk, a péksütemény mellett.


Hozzávalók
  • db padlizsán
  • gerezd fokhagyma
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 15 dkg mogyoró
  • tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • db citrom
  • dkg vaj  
  • fej lilahagyma
  • marék snidling
  • marék petrezselyemzöld
Vegye meg a hozzávalókat