Pácolt magyaros sült oldalas

  • 3 személyre
  • 120 perc
  • 229 kalória
  • Andi80
Megosztás

Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat és a paradicsomlevet.
Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.
Az oldalasokat megtisztítjuk.
Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne, pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 200 fokon, hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes ellenőrizni), majd a fedőt levéve, még további 20 percet pirítjuk.
Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam, a levével.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat