Pácolt magyaros sült csirkecomb

  • 3 személyre
  • 240 perc
  • 229 kalória
  • Andi80
Megosztás

Először a pácot készítjük el.
Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat és a paradicsomlevet.
Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, majd beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.

A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobb szeretem elválasztani a hosszú részét, a rövidtől.
Megforgatjuk a pácban és lefedve hagyjuk benne, pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 200 fokon, hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve, még további 30 percet.
Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam, a levével.
Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat