Pacal bakonyi módra

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 1245 kalória
  • Karcsi
Megosztás

Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk.
Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz.
Amikor megfőtt, vékony csíkokra vágjuk.
Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet.
Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá (erős paprika).
Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk, és lassú tűzön puhára főzzük.
Mielőtt kész lenne, belerakjuk a szeletekre vágott gombát, és 5 percig forraljuk, majd tejfölös habarással sűrítjük.
Tálalása, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat