Őzpörkölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 957 kalória
  • Anett
Megosztás

A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • dl vörösbor  
  • dkg pirospaprika
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 15 dkg szalonna (füstölt)
  • 1.5 kg őzhús
Vegye meg a hozzávalókat