Őzpörkölt burgonyakrokettel

  • 4 személyre
  • 100 perc
  • 2356 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk, 2 cm-es darabokra.
A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A borókabogyókat a kés lapjával nyomjuk szét.
A szalonnát vágjuk apró kockára, és 2 ek. zsírban süssük ki.
Dobjuk rá a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sárgarépát, paprikát, és dinszteljük meg.
Ezután adjuk hozzá a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot, majd sózzuk, és pároljuk a hús kifehéredéséig.
Ha elfőtte a levét, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vörösborral, és a hús puhulásáig, lassú tűzön főzzük.
Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, elkeverjük benne az áfonyalekvárt, és tálaljuk.
A kroketthez, a krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és még melegen összetörjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojást, a maradék zsírt. Sózzuk, és lágy tésztát gyúrunk.
Lisztezett felületen, 2 cm vastag hengereket sodrunk belőle, amiket 5 cm hosszúságúra darabolunk.
Bő, forró olajban, aranybarnára sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat