Őzgerinces bacon-ös csirkemell, hagymás burgonyával töltve

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 607 kalória
  • barbara0501
Megosztás

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Egy őzgerincformát kibélelünk baconnel. A csirkemellet felszeleteljük majd kicsit kiklopfoljuk és ezt is beletesszük a formába.

A hagymát felkarikázzuk, kevés margarinon megpároljuk, majd a főtt burgonyához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, kissé össze is törjük a fakanállal. Hozzáadjuk a tojást és a reszelt sajtot. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk és belekeverjük a burgonyás masszába. Belekanalazzuk a már kibélelt formába. Ráhajtogatjuk a kilógó bacon széleket, lefedjük fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben bő 30 percig sütjük. 30 perc után levesszük a fóliát és tovább sütjük még 10 percet, pirítjuk, majd gáztepsire kifordítjuk és így is sütjük, megpirítjuk a másik oldalát is!

Egyszerre kész a főétel és a köret is!:)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat