Ötletes halfasírt

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 694 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A halfilét ledaráljuk, majd a darált pulykahúshoz adjuk.
A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk a héjától, és a vöröshagymát belereszeljük.
A fokhagymát fokhagymazúzóval belepréseljük (ha nincs fokhagymazúzónk, akkor kis lyukú reszelőn belereszeljük).
Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, az áztatott, jól kinyomkodott, két nagy szelet kenyeret, majd jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük.
Megfőzzük keményre a tojásokat, enyhén sós vízben, majd hideg vízben kihűtjük, és héját leszedjük.
Egy 18 x 25 cm-es tepsit olajjal kikenünk.
Egy tepsi méretű alufóliát kissé megkenünk olajjal, és hűtőből kivesszük a fasírt masszát, majd alufólián tepsi méretre, vizes kézzel ellapítjuk.
Alsó felébe tesszük a tojásokat, alufólia segítségével feltekerjük, és fóliáról tepsibe csúsztatjuk.
Végül 1 felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 35 perc alatt, egyszeri fordítással, készre sütjük.
Kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, és ferdén szeleteljük.
Én saláta ágyra tettem, és köretnek, rizst készítettem mellé.
Bármilyen savanyúsággal lehet fogyasztani.


Hozzávalók
  • 30 dkg tengeri halfilé
  • 40 dkg darált hús  
  • db Tesco Finest friss tojás (4 db főzni + 1 a kenéshez )
  • szelet kenyér  
  • fej vöröshagyma
  • gerezd áttört fokhagyma
  • db sárgarépa
  • mk rozmaring
  • mk kömény
  • tk pirospaprika
  • tk majoranna
  • mk ételízesítő  
  • 0.5 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat