Őszi tésztahalom

  • 6 személyre
  • 30 perc
  • 1556 kalória
  • sacikacat
Megosztás

A marhát felcsíkozom, sózom, borsozom és hűtőbe teszem, hogy átjárják az ízek.
Kevés olívaolajat és a vajat összehevítek, egy tapadásmentes serpenyőben.
A zúzott fokhagymagerezdeket megfuttatom benne, majd kiveszem.
A befűszerezett húst, időnként kevergetve megsütöm a fokhagymás zsiradékban.
Ráteszek egy arasznyi, gyufaszálra vágott póréhagymát és a natúr, főtt, felezett gesztenyét, majd összeforgatom.
Felöltöm a tejszínnel, összeforralom, kis lángon kicsit hagyom rotyogni, majd a felezett, kimagozott szőlőszemeket is hozzáteszem.
Haraphatóan keményre főzött, széles metélttel tálalom.


Hozzávalók
  • 50 dkg marhahús (hátszín)
  • 50 dkg szélesmetélt
  • 40 dkg gesztenye
  • 30 cl főzőtejszín
  • 30 dkg szőlő
  • gerezd fokhagyma
  • szál póréhagyma
  • 10 cl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • dkg vaj  
Vegye meg a hozzávalókat