Őszi gombás rizottó

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 444 kalória
Megosztás

A gombák kivételével, minden zöldséget felrakunk főni és készítünk egy zöldség alaplevet.
Ezután a póréhagymát nagyon finomra vágjuk és elkezdjük pirítani, odafigyelve arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntünk tetszőleges mennyiségű risottó rizst és óvatosan elkezdjük ezt is pirítani. Amikor kellően forró, hozzáadjuk a fehérbort és addig keverjük folyamatosan, ameddig ismét száraz nem lesz.
Na itt kezdjük el adagolni az alaplevet. A jó risottó lényege, hogy minél szaftosabb legyen és ezt csak úgy tudjuk elérni, ha kellő mennyiségű keményítő oldódik ki a rizsből. Ezt folyamatos kevergetéssel tudjuk elérni, úgyhogy kicsit dolgozni kell vele, de a végeredmény mindenkit kárpótol. :)
Beledobunk pár szál kakukkfüvet és mindig csak annyi alaplével engedjük fel, hogy éppen ellepje, közben persze folyamatosan kavarjuk.
Ne feledjük, a risottó akkor tökéletes, amikor még rágható, azaz fog kemény!
A legvégén hideg vajat és egy kevés parmezánt keverünk hozzá, ettől lesz igazán krémes.
A gombákat tűzforró serpenyőben lepirítjuk és belekeverjük a rizsbe.
Kevés olívaolajat mindenképpen csorgassunk rá a végén.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat