Orosz hússaláta

  • 6 személyre
  • 45 perc
  • 773 kalória
  • huszanke
Megosztás

A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
A burgonyákat meghámozzuk, és ételízesítős vízben, puhára főzzük.
Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt, vékony, kis csíkokra vágjuk.
A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajban, ropogósra sütjük.
A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet és négy darab főtt tojást, a többi hozzávalóhoz hasonlóan, csíkokra vágjuk.
A saláta összetevőit egy tálba tesszük és a majonézzel elkevert tejföllel, jól átforgatjuk.
Tálaláskor, a salátát egy tányérra halmozzuk és befedjük a maradék, szeletelt, főtt tojással.
Jól lehűtjük és egy tortához hasonlóan, szeletenként tálaljuk.