Omlós oldalas

  • 5 személyre
  • 140 perc
  • 45 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A húst, tetszés szerinti darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vagdalva, a tepsibe tesszük, "megágyazunk "vele az oldalasnak.
A húsdarabokat minden oldalról megfűszerezzük (nálam a keverékbe ételízesítő, őrölt bors, őrölt kömény, fokhagymapor került) és a tepsibe sorakoztatjuk.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a húsra szórjuk.
Aláöntjük a vizet, szorosan befedjük alufóliával, és sütőbe téve, közepesnél picit kisebb lángnál, jó másfél órát sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, meglocsolgatjuk a húst a saját levével, és takarás nélkül, kicsit magasabb hőfokon megpirítjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat