Omlós kacsamell erdei gyümölcsökkel

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 978 kalória
Megosztás

A kacsamell bőrét vágjuk be sakktáblaszerűen, és dörzsöljük be fűszersóval.
Öntsünk rá annyi olajat, hogy ellepje, és hagyjuk állni, 2-3 órán keresztül.
Az erdei gyümölcsöket rakjuk fel a borba, fűszerekkel, és forraljuk 10 percig.
Sűrítsük vízzel kikevert keményítővel, és adjunk hozzá 3 kanál vajat.
Várjuk meg még elolvad rajta a vaj, és ezután keverjük el.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, ebbe rakjuk bele, a bőrös felével lefele a kacsamellet, és kezdjük el sütni.
Addig süssük így, míg szépen pirosodni nem kezd. Ekkor fordítsuk meg, és süssük a másik felét is, 5-6 percig.
Rakjuk tepsibe a kacsamelleket, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük, még 10 percig.
Ezután szeleteljük fel, és kínáljuk mellé a gyümölcsragut.
Köretnek párolt rizs, rizottó, vagy petrezselymes burgonya is tökéletes.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat