Omlós almás 2

  • 6 személyre
  • 100 perc
  • 1169 kalória
  • Vzsuzsanna
Megosztás

Elkészítjük a tölteléket:
1 kg almát meghámozunk ,magházát kivágjuk, ezután lereszeljük, és gyengén kinyomkodjuk.
5 ek. cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral megdinszteljük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a zsírral elmorzsoljuk.
Utána hozzáadjuk a 6 ek. cukrot, 3 tojás sárgáját és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. (Nem kell hozzá, egy egész dobozzal.)
A tészta nagyobbik felét elnyújtjuk, majd a zsírozott, lisztezett tepsi aljára tesszük, és megtöltjük az előkészített almával.
A maradék tésztát szintén kinyújtva, az alma tetejére tesszük, villával megszurkáljuk és tojás sárgájával megkenjük.
Megsütjük, a tetejét porcukorral, vagy vaníliás cukorral megszórjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat