Nyúl vadasan zsemlegombóccal

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1598 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Az egész, konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi.
Felforralom, leszedem a keletkezett habot, és hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, szemes borsot, mustárt, ecetet.
Addig főzöm, amíg a hús megpuhul. 80-90 perc főzés általában elég ahhoz, hogy minden megpuhuljon.
Ha kész, eltávolítom a babért és kiszedem a húst, majd félreteszem.
Egy másik edényben megkaramellizálom a cukrot, ráöntöm a zöldségeket, a lével együtt.
Rászórom a finomlisztet, és botmixerrel pürésítem az egészet.
Végül hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázom, és egy tepsiben aranybarnára pirítom.
A tojásokat elkeverem, étolajjal, rétesliszttel és pici sóval.
A lágy masszába forgatom a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével, a forrásban lévő vízbe szaggatom.
Ha megfőtt, kiszedem, lecsepegtetem.
Tálaláskor a szószt rászedem a húsra, és melléteszem a zsemlegombócokat.


Hozzávalók
  • db nyúl
  • dkg füstölt szalonna
  • db sárgarépa
  • db zellergumó
  • fej vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma  
  • dl fehérbor  
  • db babérlevél
  • 10 szem borókabogyó
  • 10 szem Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek cukor
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • dl tejföl  
  • ek almaecet
  • db citromhéj
  • ek finomliszt  
  • db zsemle
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek rétesliszt
  • adag fehérrépa
Vegye meg a hozzávalókat